
יצירת זהות מותגית שמדברת לכל החושים
בעידן שבו אנחנו חיים, התחרות בין עסקים היא עזה מתמיד. בעלי עסקים, ובפרט אלו הקטנים והבינוניים, נדרשים לחשוב מחוץ לקווים המסורתיים ולהמציא את עצמם מחדש. אחת הדרכים היעילות ביותר לבדל את עצמנו בשוק היא על ידי יצירת זהות מותגית שמדברת לכל החושים. חוויית הלקוח משתנה במהות כאשר אנחנו מצליחים לגייס את המישורים החושיים השונים, והיכולת שלנו לעורר חיבור רגשי עם הלקוחות מציבה אותנו בעמדה שמאפשרת לנו לבלוט.
נחום, בעל חנות לממכר קפה, הכר ידע מה זה אומר לבנות זהות מותגית שמדברת לכל החושים. הוא התחיל על ידי התמקדות בחוויית הטעם – הקפה שלו היה מיוחד, אך הוא מבין שכדי להצליח, עליו לגעת בחושים נוספים. לאחר כשבועיים של ניסיונות, הוא החל לעצב את המקום כך שייתן חוויות חדשות לא רק למי ששותה שם את הקפה, אלא גם למי שנכנס ודואג להיות עם כל החושים ערים – החל מהנראות של החלל, הריח של הקפה המתבשל, הצלילים המוזיקליים ברקע, ועד למגע הנעים עם כוס הקפה. עריכת אירועים כמו ערב קפה עם טעימות גם זה חלק מהתהליך שגרם לעסק שלו להתבלט.
חשוב לציין שהמטרה היא לא רק לעניין את הלקוחות, אלא גם לבנות זהות שמתקדמת עם הזמן. נתחיל מהכוח של החזון והמשמעות העמוקה של המותג שלכם. עלינו לשאול את עצמנו שאלות מהותיות: למה העסק שלנו קיים? איזה ערכים אנחנו רוצים להעביר ללקוחות? מה אנחנו רוצים שהם ירגישו כשם מזכירים את המותג שלנו? החיבור הזה יוצר את הבסיס לכל יתר האלמנטים של הזהות המותגית, ומרגע שנבין את זה, נוכל להמשיך ולהתפתח בעולמות החושיים.
כעת, כשאנחנו מבינים את עקרון החזון, נעבור לחלק המעניין – הכוח של הוויזואליה. מראה המותג, הצבעים שהוא משדר ואפילו העטיפה של המוצר יכולים ליצור חוויות עוצמתיות עבור הלקוחות. מחקרים מראים שפנים נאה של המוצר יכול לגרום לאנשים לחשוב שהוא טעים ואיכותי יותר. דוגמה לכך היא פרויקט של מותג משקאות שהשקיע בתכנון אריזות מרהיבות צבעוניות, והצליח להעלות את מכירותיו בצורה דרמטית. אם נצליח להקנות למוצרים שלנו תוכן ויזואלי שמושך את העין, יש לכך השפעה רבה על החשיפה והזכירה.
בהמשך, נגיע לריח – אלמנט קרדינלי שיכול לשדר מיד תחושות מסוימות וליצור קונוטציות חיוביות. מותגי יוקרה לפעמים משקיעים סכומים עצומים בפיתוח ריחות ייחודיים שיזוהו עם המותג שלהם. אפילו חנויות בגדים מציעות לעיתים קרובות ריחות ייחודיים אירופיים הנעשים לשם המותג, כדי לחזק את החוויה של הלקוח. התמחויות שונות בריחות המוציאות מהם חוויה עזה, כמו כוס קפה של נחום, יכולות לעזור לנו לבנות רגש וחיבור למותג, מה שיגביר את הסתברות חזרת הלקוח.
לא נוכל להתעלם מהמגע, שאף הוא מרכיב חיוני בזהות המותגית. אם מדובר על החומריות של המוצרים שלנו או על שירות הלקוחות שניתן, כל מגע עם העסק שלנו צריך להרגיש נעים וחיובי. צוות שירות הלקוחות שלנו הוא בעל תפקיד חשוב בשמירה על רמת הקשר עם הלקוחות. אם אנחנו מצליחים לתת להם חוויה טובה, אנשים יחזרו אלינו פעם אחר פעם. דוגמה לכך היא מלונות שמאמצים אסטרטגיות שירות ייחודיות שבהן הם מדגישים את הטיפול האישי. בכל מגע עם הלקוח, יש ליצור חיבור אמיתי ולאפשר להם להרגיש שהם בעלי ערך.
ובאופן כללי, חוויה שמורכבת מרובד של צבע, ריח, קול, מגע, וטעם (כמובן, אם מדובר במוצרי מזון או משקה) תיצור חוויות שממצבות אותנו. בעלי עסקים מתקדמים במודעות שיווקית יודעים לנצל את הכוח של ההרגשה, ולעיתים מזמינים תחושות שייחודיות להם. קמפיינים של חברות תעופה שמשלבים טיסות עם לאונג'ים מפנקים, או חדרי קפה בשדה התעופה למשל, זו דוגמה נהדרת ליצירת חוויה שמדברת לכל החושים.
באופן כללי, עלינו לזכור שכל ניסיון להתחבר ללקוחות צריך להיות אותנטי ואמיתי. אם נצליח לעשות כן, נוכל ליצור אצלם תחושת שייכות למותג שלנו ומושג של קהילה. חברה המייצרת מותג שהלקוחות יוכלו להזדהות איתו מפרשת את הכוח של זהות ייחודית שמדברת לכל החושים.
לסיכום, אנחנו כעסקים צריכים להכיר את הכוח העצום של יצירת זהות מותגית שמדברת לכל החושים. אם נוכל לשלב את החזון שלנו עם חוויות שמפעילות את הלקוחות, אנו נעמוד בפני הזדמנויות רבות ליצירת קשרים ארוכי טווח עם הקהל שלנו. ברגע שנצליח לגעת ולגעת בחווה הלקוח בדרך השפעה זו, יהיו הצלחה והזדמנויות חדשות בלב של כל לקוח שלנו. עלינו להשתדל וליישם את הכלים הללו כבר כיום, מתוך הבנה שציפיות לקוחות משתנות עם הזמן, ואנחנו צריכים לזהות את העדפותיהם כי זה מה שיביא לשגשוג שלנו בשוק התחרותי המאתגר שבו אנו פועלים.